Nasz Ogród

tlos4

Zapraszamy do naszego ogrodu!

Jesteśmy firmą rodzinną. Zakład jest zlokalizowany na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, z dala od wielkich aglomeracji. Stąd też pochodzi większość surowców wykorzystywanych do produkcji. Naszą dumą jest bardzo dobrze pielęgnowany sad leszczyny wielkoowocowej o wybornym smaku orzechów! Istniejemy na rynku już  30 lat  ! W tym czasie udało nam się rozbudować i zmodernizować zakład,

 gl4gl3

jest nowoczesny i spełnia wymogi unijne. Lata ciężkiej pracy, wyrzeczeń, pokonywania przeciwności losu dziś zaowocowały! Możemy cieszyć się z wielu udanych kooperacji, zadowolenia naszych klientów oraz nabywania bezcennego doświadczenia w tej trudnej branży jaką jest przetwórstwo owocowo-warzywne.

W trosce o bezpieczeństwo i najwyższą jakość naszych wyrobów wprowadziliśmy system HACCP. Ma on na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności punktu widzenia jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji żywności. Jest to również system określający metody ograniczenia tych zagrożeń oraz ustalający działania naprawcze. System ten pozwolił na wypracowanie nawyku zapobiegawczości i samokontroli. Jest odzwierciedleniem nowego podejścia do zagadnień kontroli jakości zdrowotnej wyrobu gotowego, która polega nie tylko na kontroli produktu końcowego, ale całego procesu: począwszy od produkcji, po dystrybucję i sprzedaż. Dbamy o bezpieczeństwo naszych wyrobów już od samego początku, prowadząc monitoring upraw surowców przeznaczonych do przyszłej produkcji! Jasno określamy kryteria przyjęcia surowca i

 gl1

wymagania jakościowe. Prowadzimy audyty i szkolenia przyszłych dostawców, by mogli sprostać naszym oczekiwaniom. Wszelkie uchybienia eliminujemy już na etapie dostawy. W czasie produkcji, do której trafia tylko surowiec pełnowartościowy, dokładnie zastanawiamy się nad ewentualnymi zagrożeniami  skutecznie im zapobiegamy. Służą temu nowoczesne maszyny i urządzenia, a także profesjonalny sprzęt pomiarowy.

gl2

Produkty naszej firmy zabezpieczane są w sposób naturalny przez proces pasteryzacji i sterylizacji parowej; pakowane są w atmosferze ochronnej. Nasze opakowania są nie tylko ładne i estetyczne, ale także cechuje je wysoka jakość, dzięki czemu nasze wyroby dobrze się przechowują, zachowując wszystkie walory smakowe i wartości odżywcze.

Pracownicy naszej firmy to stały personel w większości pracujący od początku istnienia firmy. Znają politykę jakości i utożsamiają się z nią, są w pełni świadomi swojej odpowiedzialności za system HACCP i jakość zdrowotną żywności Realizują także wszelkie działania gwarantujące bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów gotowych.

Dziś wiemy, że HACCP to nie tylko zapewnienie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta, spełnianie i dostosowanie się do wymogów obowiązującego prawa, ale przede wszystkim kreowanie wizerunku i zwiększenie konkurencyjności DiA Ogrodu Polskiego na tle innych firm.

I niech wymownym będzie fakt, że
Wracają do nas klienci, a nie nasze wyroby